2011. június 27., hétfő

Otxoa, Julia: Különös küldemény - Jelenlegi ára: 2 175 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Különös küldeményA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A rövidpróza spanyol mesterének félpercesei külföldön elsőként magyar nyelven jelennek meg. Julia Otxoa elbeszélései látszólag valós térben és időben mozognak, az egyes szám első személyű narráció során is a mindennapok hús-vér szereplői vallanak magukról, elénk tárva leveleiket, naplójuk részleteit, vagy különös hírekről, életük egy-egy fontos eseményéről számolva be. A szenvtelen, szándékoltan költőietlen stílus azonban mégis egészen különleges mélységeket tár föl. Otxoa egyik legfőbb eszköze a felnagyítás. Egyetlen jelenetbe, sőt nem ritkán egyetlen mondatba egy egész életet tud belesűríteni az emberi élet, a létezés ellentmondásai, abszurditása egy szempillantás alatt bomlanak ki előttünk. Otxoa képes arra, hogy felfedje a szavak mögötti űrt, és azt a paradoxont, hogy egész világunkat ezekre az üres szavakra építjük. A címadó elbeszélés főhőse, a külföldi munkát vállaló férjével levelező írónő például egy napon küldeményt kap egy új kiadótól, benne egy könyv, melynek címe A vad asszony. Ettől fogva lázas kutatásba kezd, szótáraiba temetkezik, hogy megértse a vad szó jelentését, azon keresztül a vélt üzenet értelmét. Ám mániás nyomozása során teljesen elveszíti a kapcsolatát a valósággal, szomszédai életét is felbolygatja, míg végül az olvasó sem tudja, hogy mi az, amit a mű valóságaként kell felfognunk, és mi az, ami a narrátor képzeletének a szüleménye. Miként José Maria Merino előszavában megjegyzi, Otxoa írásainak középpontjában a kommunikációhiány áll, a kommunikáció lehetetlensége. Ez a hiány azután a személyiséget saját korlátai: rögeszméi közé zárja. Hősei nem ritkán ilyen rögeszmés, félőrült alakok (velük szemben az állatokat lépteti színre az írónő), akik félálomban élnek. Írásai Kafkával rokoníthatók, Otxoa többször is utal mesterére. Nem idegen tőle a groteszk, az abszurd, sőt a véres fekete humor sem. Gondolatébresztő írásai tehát a kafkai humorra és világlátásra fogékony olvasóknak ajánlhatók - jó szívvel. ISBN: 978-963-87237-1-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 175 Ft

Az aukció vége: 2011-06-29 16:39
. Otxoa, Julia: Különös küldemény - Jelenlegi ára: 2 175 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése